Kortgezegd; drie ondernemende vrienden uit omgeving Delft die koffiegek zijn, nooit aan de dagelijkse sleur van kantoorbanen willen toegeven en kansen durven te pakken.

 

Ons verhaal
Tijdens onze wekelijkse vriendenavond en aan ons (teleurstellende) bakkie koffie raakten we een avond in gesprek. Waarom vinden we maar niet dat ideale bakkie koffie? Waarom smaken alle koffie’s en koffie verkeerds allemaal hetzelfde? Er zijn veel plekken waar koffie vandaan komt en op diverse manieren wordt klaargemaakt. Toen ging het lichtknopje aan! We hebben een passie voor goede koffie, hier weten we wat van, we hebben toffe ideeën, waarom openen we zelf niet onze ideale koffiezaak?

Het lot wilde ook dat één van ons letterlijk tegen het prachtig leegstaande pand op de Burgwal aanliep! Voor ons het teken om deze ‘once in a lifetime’ kans te pakken. We hebben gelijk de telefoon gepakt, rondgebeld, afspraken gemaakt en met veel geregel, verbouwing en creatieve ideeën werd Cortado Espressobar geboren.

cortado brother - cortadoCortado, het onmin populaire zogenaamde ‘gesneden’ bakkie koffie uit de Mediterraan en Zuid-Amerika die voor ons ook de ultieme favoriet is.

Herkomst Cortado
De naam cortado komt van het Spaanse woord cortar, wat ‘snijden’ betekent. In dit geval wordt de koffie “gesneden” door gestoomde melk, maar dan zonder de gebakken lucht (schuim). Een echte uitgebalanceerde smaakvolle “keep it real” koffie dus!

Maar je kunt bij ons niet alleen terecht voor verrukkelijke koffie! Onze (oh zo cliche) slogan “coffee and more” (tja we konden niet zo snel iets anders bedenken dat de lading geheel dekt) zegt het al.

“& more” staat voor verse producten (lokale producten en van omliggende markten/boeren) wat allemaal homemade in eigen keukens wordt gemaakt! Ook richten wij ons op diervriendelijke en biologische producten. Waarom? Simpel! En nee wij volgen de bio-hype niet, nee, wij zijn hier letterlijk mee opgegroeid. Onze ouders, oorspronkelijk uit de Mediterraan, komen van het platteland waarbij voedsel veelal lokaal werd geproduceerd en geconsumeerd. Er is ons geleerd dat behalve voeding puur en lekker moet zijn het ook een brandstof en soms een medicijn is voor ons lichaam. Eet vlees en vis met mate en liever geen onnodige en onnatuurlijke toevoegingen in ons voedsel!

Wat je in ieder geval op ons menu gaat terugzien komen zijn homemade zoetigheden, vegetarische ontbijtjes en lunch, gezonde limonade / sapjes / smoothies en theeën van veel verschillende windstreken. Het menu zal wijzigen gezien de producten seizoensgebonden zijn en wij ook niet vies van zijn om nieuwe dingen te proberen!

Cortado-Brothers-mainbanner-more

We want more
“More” houdt ook onze locatie in. Het pand is een mooi historisch pand dat wij in ere willen houden, maar waar we ook het nodige aan hebben veranderd om het voor iedereen toegankelijk en levend te maken. Net als de stad Delft proberen we oud en nieuw te harmoniseren tot ‘the new hotspot’ in hartje Delft.

Tot slot houdt ‘more’ in dat we graag in contact komen met (lokale) creatieve en / of maatschappelijk verantwoorde ondernemers. Mooie dingen ontstaan uit ideeën en creatieve samenwerkingen, zo staan wij open voor ideeën, producten of diensten die wij te gek vinden!

Willen jullie nog meer weten over het Cortado concept, schroom niet ons te contacteren!